Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

Video: Největší a nejkrásnější ohňostroje na světě

Chystáte se s partou přátel odpálit zakoupené rakety a petardy, které jsou neoddiskutovatelnou součástí silvestrovské půlnoci? Užijte si to, nespalte se a podívejte se, jak vypadají vůbec největší a nejkrásnější ohňostroje na světě.

Celý rok o nich vyjma nejrůznějších mimořádných situací není slyšet, než se v jeden den a v jeden okamžik ukážou celému světu a pak zase zmizí. Řeč je o ohňostrojích, bez kterých si poslední den roku asi neumíme představit.

Tím vůbec největším, ale nesilvestrovským ohňostrojem, který kdy byl stvořen a spatřen, se mohli pokochat lidé v Kuvajtu. Světelná show byla uspořádána v rámci 50. výročí schválení ústavy tohoto státu. Během hodiny bylo odpáleno 77 282 raket a náklady se vyšplhaly na téměř 300 miliónů korun. V porovnání s pražským ohňostrojem k oslavám minulého roku, který trval 15 minut a stál 1,5 miliónu korun, je kuvajtská show monstrózní.

Celý ohňostroj zde:

Mezi ty úplně nejkrásnější patří bezpochyby ohňostroj v brazilském Riu de Janeiru na legendární pláži Copacabana. Ohňostroj trval 20 minut; pořadatelé přichystali 25 tisíc tun pyrotechniky.

Vynechat nemůžeme ani slavnou „kouli času“ na Times Square v New Yorku. Tu na svou pouť do nového roku vypustí starosta města Michael Bloomberg. Koule váží téměř 12 tisíc liber, pokrývá ji na 2 600 křišťálových trojúhelníků a osvětluje na 32 tisíc světel.

A na závěr se pokochejte ještě ohňostrojem v Londýně, který v našem výběru nemůže chybět. Každým rokem se u řeky Temže očekává show, bez které by si Britové oslavy nového roku nedokázali představit. Každoročně tam závěr starého roku odpočítává Big Ben.

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio