Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

Vražda, u které se budete popadat za břicho

Aneb, jak to turečtí filmaři neumí se smrtí.

Karate Kid byl ve své době kasovní trhák, ale Karate Girl? Právě tento název nese film s možná nejlepší nejhorší smrtí všech dob. Film tureckého režiséra Orhana Aksoye z roku 1974 rozhodně nemusíte vidět celý, postačí vám jen něco málo přes minutu dlouhá scéna, která vystihuje vše podstatné.

Karate Girl je oficiálně uveden jako kriminální film, což se vám po zhlédnutí videa bude zdát slušně řečeno uhozené. Scéna s vraždou je jak vystřižená z nějaké parodie na nejhorší vraždu v historii filmu. Vražedkyní je v tomto případě celkem respektovaná turecká herečka Filiz Akin a umírajícím padouchem Ediz Hun. Právě ten při umírání podal vskutku prvotřídní groteskní výkon.

Chudák Akin se při svém umírání tak snažil, že jsem v průběhu celé scény měl pocit, že vraždí spíše mě. Pokud by někdo z vás čekal, že vraždění bude probíhat v duchu karate, jak ostatně napovídá název filmu, bude zklamán. Vražedkyně totiž žádné kopy ani jiný karate skill neukáže. V průběhu celé scény pouze zachová kamennou tvář a několika výstřely se marně snaží překřičet umírajícího muže v zeleném roláku.

Za povšimnutí stojí i to, jak umírající hrdina po prvním výstřelu přiloží ruku k ráně a stlačí pytlík s umělou krví. Těch měli filmaři zřejmý nedostatek, protože po dalších ranách se dlouhou dobu stop krve na zeleném roláku nedočkáme.

Pro větší prožitek si nezapomeňte zesílit reproduktory!

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio