Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →
propaganda

Z Číny se stává země starých mládenců a lovců žen

Politika jednoho dítěte má mnoho důsledků. Poslední dobou je ale patrný hlavně jeden z nich. V zemi, kde má syn tradičně větší “hodnotu” než dcera, připadá dnes kvůli potratům plodů ženského pohlaví na sto žen i sto dvacet mužů. Výběr partnerky je tak výrazně složitější.

Důvodem této deformace čínské společnosti je hlavně zvyk, že synové se starají o své staré rodiče. Když za vlády politiky jednoho dítěte žena zjistí, že čeká dítě ženského pohlaví, často se rozhodne pro potrat. Žen je tak nakonec mnohem méně než mužů. V této situaci je jasné, že nároky žen na partnery se stupňují. Sehnat partnerku začíná být těžké.

Pokud je muž miliardář, nemusí se bát. Existuje mnoho zprostředkovatelských agentur, které se snaží bohatým klientům najít jejich nevěstu snů. Cena za roční registraci v takovéto agentuře je nejméně přibližně pět set tisíc, ale může být mnohonásobně vyšší. Závisí na náročnosti zákazníka, respektive šílenosti jeho požadavků. Jeden z klientů jisté agentury chtěl nevěstu, která musela vypadat naprosto stejně jako herečka Zhang Ziyi. Jiný zaplatil agentuře, aby mu idealní partnerku našla mezi deseti tisíci žen z devíti měst. Musela být krásná a nejvýše čtyřiadvacetiletá. Také ale musela mít magisterský diplom z jedné z prestižních univerzit v Pekingu nebo Shanghaii.

Zaměstnanci zprostředkovatelských agentur, takzvaní “lovci lásky” hledají nevěsty například v nákupních centrech a jiných místech s vysokou koncentrací mladých lidí. Lovec přijatelně vypadající dívky zastaví a vyjeví jim své záměry. Část ihned odejde, jiné ale zaujme. Od některých získá fotografii a kontaktní údaje a zanese je do databaze. Lovci často musí sehnat alespoň tři přijatelné dívky denně.

Pokud muž není miliardář, může se pokusit sehnat ženu tradičním způsobem. To je ale často ztráta času, protože ženy, jsouce si své výhody dobře vědomy, jsou velmi vybíravé. Kdo nemá auto nebo byt, je většinou úplně bez šance.

Stále více lidí odchází z vesnic do měst. To není nic nového, ale často se stane, že většina žen z nějaké vesnice zakotví ve městě (třeba u bohatého manžela) a vesnice zůstane plná starých mládenců. Jako příklad může sloužit vesnice Tanzhen v provincii Guangxi. Má sedm set obyvatel a žije v ní šedesát svobodných mužů, kteří většinou očekávají, že zemřou sami. Jeden z nich, třicetiletý Wei Tianguang na otázku zpravodaje BBC, zda má nějaké požadavky na svou idealní manželku, odpověděl: “Žádné požadavky. Vzal bych si jakoukoli ženu připravenou tu se mnou žít. Opravdu jakoukoli.”

Fotogalerie: 
love hunter
love hunter hunting
zhang ziyi

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio