Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

Za šest set hovorů na tísňovou linku hrozí ženě stotisícová pokuta

Operační důstojníci nevěřili svým očím, když jen za uplynulé čtyři lednové týdny napočítali 606 telefonátů od zmíněné ženy.

Operační důstojníci nevěřili svým očím, když jen za uplynulé čtyři lednové týdny napočítali 606 telefonátů od zmíněné ženy. „Jde o čtyřiapadesátiletou notorickou stěžovatelku, vůči které jsme se po mnoha neúspěšných pokusech o dohodu rozhodli razantně postupovat,“ doplnila policejní mluvčí Jana Bartíková. A co měla žena tak důležitého na jazyku?

Přes tísňovou linku chtěla řešit své sousedské problémy a nedořešené majetkové spory, které už se vlečou několik let. V této problematice by jí ale policejní důstojníci stejně nebyli schopni pomoci, její hovory tak byly naprosto zbytečné. To se jí také snažili pověřené osoby na druhé straně linky vysvětlit, upozorňovaly ji, že svým voláním linku blokuje a ohrožuje tak volající s akutním problémem. S jejich ponaučením si ale žena hlavu nelámala a linku využívala dál. Bartíková uvedla jako příklad minulý čtvrtek, kdy volající zaměstnala tísňovou linku sedmnácti telefonáty.

Aby policie její neodůvodněná volání zastavila, byl případ kvalifikován jako přestupek a vše oznámeno telekomunikačnímu úřadu. Ten jí může za její chování potrestat pokutou ve výši sto tisíc korun. Policisté se snažili podobné případy brát s pochopením a zkoušeli lidem poradit, kam se se svými problémy mohou obrátit. Kvůli bezohledným dotazovatelům ale museli přistoupit k razantnějšímu řešení. Telekomunikační úřad se bude kromě volání neodbytné ženy zabývat podobnými třemi případy.

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio