Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

Za zákon o popírání genocidy si Sarkozy vysloužil facku od Turků

S touto poměrně jednoduchou online hrou, vytvořenou na bází flash se vytasila turecká internetová stránka www.sunoyun.com, jež je populárním portálem online her.

S touto poměrně jednoduchou online hrou, vytvořenou na bází flash se vytasila turecká internetová stránka www.sunoyun.com, jež je populárním portálem online her. Hru nazvala: Uhoď Sarkozyho a nabídla tak hráčům možnost alespoň virtuální pomsty za schválení zákonu, jimž se Turci cítí velmi zneuctění a jež si berou osobně. Jedná se o francouzský zákon, jež zavádí tresty za popírání genocidy. Týká se také se téměř sto let staré genocidy na arménském národě, žijícím v Turecku na území Malé Asie. Turci existenci genocidy totiž stále odmítají oficiálně uznat. Genocida probíhala během první světové války a mělo být údajně vyvražděno okolo 1,2 miliónů Arménů.

Hru si oblíbily desetitisíce lidí a běží v 7 světových jazycích, francouzštinu však mezi nimi nenajdete. Funguje na jednoduchých pravidlech. Hráč pomocí myši ovládá velikou dlaň, s niž má za úkol co nejdůrazněji francouzského prezidenta zfackovat. Jeho karikatura na pozadí francouzské Eiffelovky tak může být hráčem udeřena rychlosti až několik set kilometrů v hodině. Hráč je ohodnocen podle rychlosti v kilometrech a jakýkoliv pokus, jež skončí pod hranicí 200 km za hodinu, je webovou stránkou ohodnocen jako neúspěch. Odměnou za opravdu povedené pokusy je hráči obličej francouzského prezidenta zhyzděný šrámy a monokly.

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio