Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

Září v českých kinech ovládnou „akčňáky“

Léto je nenávratně u konce, o slovo se hlásí deštivý a zatažený podzim. Zábava se z venkovních prostranství přesouvá opět do pohodlí vytápěných budov. Příchod podzimu tradičně znamená oživení městské zábavy, klubů, divadel a dalších kulturních zařízení. V kinech právě začíná hlavní filmová sezóna, pojďme se tedy podívat, jaké trháky pro nás kinosály v České republice pro následující měsíc přichystaly.

Hned 6. září vtrhnou na plátna s novou razancí Expendables: Postradatelní 2, jejichž režie se ujal Simon West. Sylvester Stallone, Jet Li, Bruce Willis, Jean - Claude Van Damme a další známí drsňáci si kromě davů nepřátel budou muset poradit i s nákladem plutonia, který by bez problémů dokázal zničit planetu Zemi. Film slibuje ostré přestřelky, výbuchy, kousavé vtípky, a podle serveru Československá filmová databáze je hodnocen ještě lépe než úspěšný první díl. Milovníci napínavé podívané se určitě mají na co těšit.

Čtvrtý Resident Evil s podtitulem Odveta je přichystaný na 13. září. Příběh je prakticky stejný jako v předchozích dílech. Milla Jovovich v sexy oblečku masakruje hordy Nemrtvých a pátrá po tajných plánech společnosti Umbrella Corporation. Po nepříliš povedené trojce můžeme jen doufat, že tvůrci posunou laťku kvality o něco výš.

Na stejný den připadá premiéra českého filmu Ve stínu s Ivanem Trojanem v roli kapitána kriminálky, který vyšetřuje loupež v klenotnictví. Snímek nás zavede do Československa v období temných padesátých let. Nastiňuje praktiky tajné policie a jejich dopady na životy lidí v totalitním státě.

Jak je vidět, září se v kinech ponese především v akčním duchu. Netradiční western Země bez zákona režiséra Johna Hillcoata sleduje osudy bratrů Bondurantových, kteří žijí své životy kdesi ve Spojených státech mezi dvěma světovými válkami. V době prohibice si vybudují obchod s načerno pálenou whisky, kvůli němuž se budou muset postavit zkorumpovanému zástupci šerifa a gangsterskému šéfovi, kterého ztvárnil démonický Gary Oldman. Na Zemi bez zákona můžete zajít od 20. září.

Film The Words oproti tomu zahraje na lehce romantickou strunu. Příběh spisovatele, který ohromí svět veleúspěšnou knihou, a poté je konfrontován se skutečným autorem příběhu, se zabývá morálními hodnotami a otázku autorské cti. V kinech se promítá od 20. září.

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio