Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

Zombie Walk: Prahou budou pochodovat oživlé mrtvoly!

Na oslavy Dne dětí jste již trochu přerostlí, a přesto si chcete 1. června trochu „zablbnout“? Zúčastněte se v sobotu již šestého ročníku Zombie Walku a společně s nemrtvými se vydejte na pochod Prahou!

Zombie walk, tedy veřejné shromáždění lidí oblečených jako oživlé mrtvoly, není žádnou novotou, koná se již několik let ve velkoměstech po celém světě. Historie Zombie Walku se začala psát v roce 2000 v Milwaukee (největší město ve Wisconsinu), když tamní nadšenec do LARPu a zombíků uspořádal pochod  a pozval na něj podobně naladěné kamarády. Akce zaznamenala mezi fanoušky hororů úspěch a postupem času na ni začaly navazovat další, až v roce 2008 zavítala i do našich končin. I zde se setkala s kladnou odezvou a poměrně slušnou účastí. Hranice, kterou by organizátoři letos rádi překonali, se v minulých letech přiblížila počtu 1000 zúčastněných zombie.

A jak takový pochod vlastně probíhá? Účastníci pochodu se schází na určeném místě a po registraci se za všudypřítomného chroptění a vrčení vydávají vstříc vyděšeným kolemjdoucím, udiveným turistům a senzacechtivým médiím. Na trase se střetávají s několika předem domluvenými oběťmi, které, po klasickém zombie způsobu, přeměňují na nemrtvé. Svoji hrůzostrašnou pouť zakončují v Rock Café, kde na ně čeká ta pravá dávka zombie muziky a filmů, a dokonce i vyhlášení té nejlepší zombie masky.

Pokud vás tato akce zaujala, stáhněte si ze stránek Zombie Walku registrační formulář a dostavte se s ním v sobotu na letenský metronom, kde probíhá od 14:30 registrace a na 17. hodinu je naplánován samotný začátek pochodu.

Pro podrobnější informace můžete navštívit stránky http://www.zombiewalk.cz/, kde se mimo jiné také dozvíte, jak by měl takový správně namaskovaný zombík vlastně vypadat.

BRAINS!!!

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio