Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

Zrušení letního času? Teď máme šanci!

Český senátor útočí na změnu času. V sedmi zemích EU spouští speciální petici. Pokud nasbírá milion podpisů, tématem se bude muset zabývat i Brusel.

Pokud patříte k té skupině lidí, která ráda vstává za tmy a usíná za světla a která tedy změnu času podporuje, tento článek nečtěte. Pokud se ale také každý rok touhle dobou modlíte, aby ten nesmyslný letní čas konečně někdo zrušil, čtěte dál.

Petr Šilar, který už roky slibuje, že se o zrušení střídání času v Evropě zasadí, se o něj konečně zasadil. Získal povolení ke sběru podpisů pod příslušnou petici. Už je připravený i počítačový program, který bude podpisy ověřovat. (Brusel to vyžaduje.)

Přesně 15. dubna se na stránkách www.onlyonetime.cz objeví formuláře pro registraci podpisů odpůrců letního času. V České republice je potřeba sehnat nejméně třináct tisíc podpisů. Zbytek se bude muset získat v dalších šesti zemích Evropské unie. Nejvíce podpisů se musí získat v Německu.

Pokud se podaří milion podpisů sehnat, pořád nemáme vyhráno. Je to jen první krok. Peticí se budou zabývat bruselští úředníci. Jak se rozhodnou, je ve hvězdách.

V nejhorším případě by to mohlo dopadnout jako v Rusku. Tam také protestovali proti střídání letního a zimního času. A tak jim Putin celoročně zavedl ten příšerný letní.

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio