Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

Kam zajít v listopadu na výstavu - čeká vás sex i graffiti

Plakáty na všelijaké výstavy potkáte v Praze sice na každém kroku, ovšem kdo si jich v tom ruchu má všímat, že... Přinášíme vám průvodce těmi nejdůležitějšími výstavami, které byste, pokud patříte mezi milovníky současného umění, neměli minout!

AMOR PSÝCHÉ AKCE - VÍDEŇ, DOX - 19. 10. 2012 - 14. 1. 2013

V prostorách galerie DOX máte možnost zhlédnout sbírku vídeňského sběratele Julia Hummela. Hlavní část jeho sbírky tvoří akcionismus, tedy vídeňský umělecký směr 60. let minulého století. Základní témata akcionismu se týkají především svobody jedince, a to zejména svobody sexuální - jak bylo ostatně v 60. letech zvykem. Tímto směrem se ubírá i celá výstava, proto vás jistě nepřekvapí malé upozornění na závěr  - do 18 let nepřístupno.

MĚSTEM POSEDLÍ, Galerie hlavního města Prahy, Městská knihovna -10. 10. 2012–13. 1. 2013

Je graffiti uměním? Soudě dle této výstavy - určitě ano! A patříte-li mezi příznivce street artu (a nemusíte jím být přímo posedlí), přijďte se přesvědčit na vlastní oči. Uvidíte zde jak současnou českou špičku, tak i průřez zahraniční scénou. Čeká vás graffiti v nejrůznějších podobách. Zklamaní nebudou milovníci tagů, klasických písmových forem a ani zastánci ryze "uměleckého graffiti".

TUNE THE EYE, Trafačka - 1. 11. 2012 - 18. 11. 2012

Jak už nám prozrazuje sám název, výstava se nese v hudebním duchu. Vystavující umělci (samí Ostraváci), se totiž snaží propojit výtvarné umění ve všech možných podobách s hudbou. Dokonce se hudbou i sami zabývají, takže vás jistě čeká úžasný audiovizuální zážitek. A chcete-li té hudby ještě víc, zastavte se již 1. 11. v 18 hodin na oficiální zahájení a vernisáži.

RUKA RUKU MYJE, The Chemistry Gallery - 25 .10. - 15.11.2012

Zatímco Tune The Eye se snaží o propojení hudby a výtvarného umění, tato výstava propojuje "nesmiřitelnou" scénu pražskou a brněnskou, což jistě není nijak jednoduchá výzva. Zároveň je „výstavou bez kurátorského záměru“, výrazné téma zde tedy nečekejte. Výstava je spíše jakousi sondou do duše současného umělce a uměleckým vyjádřením mladé generace.

Připomínám, že stále také můžete zajít do Rudolfina, kde vystavuje špička současného britského umění (http://easymagazine.cz/clanky/chcete-videt-jak-maluje-nejbohatsi-umelec-...).

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio