Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

MISS UK: reakce na otevřený dopis iniciativy "Za Karlovku bez sexizmu"

A budu nekošér. A budu nekorektní. A budu hnusný, neb mám ženy rád.

Nejsem milovníkem miss, rys jeden však mám vždy rád a to snad, že ženské kráse dodávají na věrohlase a vůbec ženskosti jako takové. Zrakové upnuty na zákruty také, jaké jen něžné pohlaví umí, možná povrchností šumí, ale zas vždy cit pro solidárnost, ženskou přední cnost, dodává akci patřičnou adekvátnost. Díky spojení s všemožnými nadacemi, pomocemi jsou prodchnuty akce tyto. Důraz kladen jest i na duševní pestrost, nikoli jen na krev, mlíko a kost pro čokla šovinistu. Proto jsem zarmoucen z fanatizmu, který kol těchto soutěží se rojí a zbytečně jim pověst hnojí, ač jde o akce povznášející, byť na vlně povrchnosti dlící.

"Kdo říká, že jsme si ve všem rovni?"

Proto tedy nechápu humbuk směřovaný na UK a miss jejich. Asi je to spíše jakýs feministický hnidpich, přesto jsem si říkal, že takovýto buzerační hýkal bude výtvorem spíš studií genderových než FFilozofických rozmluv hospodových. Kateřina Kňapková, ač sama jak miss se chová, spílá, jak nejvíce může, že je to nahota hnusota pro muže. Prý jen na krásu se hledí a ne jen na to, kdo jak usedavě v knihách sedí. Prý na škole buduje to nerovnosti. Nu prosím! Obdařím vás nechutné mužské surovosti, když tak toužíte po rovnosti. Kdo říká, že jsme si ve všem rovni a stejni? Hýká jak osel! Koukala jste se madam při tom vašem feminizačním pokroku někdy sobě do rozkroku?

Prý nepřijatelné eticky, kriticky kritický hází obraz na prestiž školy statický. A tak se ptám, zda-li ty zkušenosti, co s vysokoškoláky mám věčně zlihovanými, samými krásami o školách těch hovoří, že studenti jsou tam jen a jen dobří, morální a vychovaní, co neonanují, nechlastají a pilně s knihami brojí vstříc lepším rovnocennějším zítřkům.

"...a půjdem okouknout bílé maso do ROXY." 

Poslední bodíček její, tomu se vždy rád směji, prý že by akce tato MISS UK neměla od komerce chtít ani floka. A je jedno, že převážnou většinu tvoří studentské organizace a podnikatelé dobří. Peníze jsou přeci zlo a to, že je škola chuda, je jedno, raději nuda a šeď, než změť a akcí spontánní rej. Prej shnít v nečinnosti a genderové tuposti je pravá cesta k poznání. Takže my pohani, konzumní zaprodanci dáme zas jednou sexismu šanci a půjdem okouknout bílé maso do ROXY. Sodoma gomora hadr.

Jinak dívkám soutěžícím přeji barvy růžové jejich lícím a ať jsou ženami krásou, ale i inteligencí oplývající. Organizátorům děkuji za relaxaci pro dav studující. Nechť se vydaří akce a spěje ku kráse i v dalším roce.

O problému se dočtěte více v reportáži Michala Karasa - Aktivistky brojí proti soutěži Miss UK

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio