Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

Přijďte si vyzkoušet práci moderátora v rádiu do DDM Ulita!

Chcete zjistit, jak vypadá práce v rádiu? Tak zajděte na novou Radio Akademii v DDM Ulita v Praze pod vedením moderátorky a reportérky Zuzany Rejchové z Radia Wave.

Zajímá vás, co obnáší práce moderátora v rádiu, jste upovídaní a rádi byste si vyzkoušeli natočit vlastní reportáž? Pokud jste právě třikrát odpověděli ano, tak rozhodně neotálejte a přijďte se podívat na Radio Akademii do DDM Ulita.

O Studentské Akademii jsme vás již jednou informovali (článek si můžete přečíst zde). V pondělí 4. února otevírá Studentská Akademie ve spolupráci s DDM Ulita v pořadí už sedmou akademii. Tentokrát vše o rádiu a moderování. Velkou výhodou je, že za návštěvy dílen Studentské Akademie nemusíte vůbec nic platit. Stačí si jen najít čas a mít chuť vyzkoušet něco nového. Navíc se budete pravidelně scházet s lidmi, kteří mají stejné zájmy jako vy.

Nemusíte mít strach, že Studentskou Akademii povedou nezkušení amatéři. Na Radio Akademii se vám bude věnovat moderátorka a reportérka Zuzana Rejchová z Radia Wave (můžete ji znát například jako moderátorku pořadu S mikrofonem na točenou). „Byla bych ráda, aby výstupem z Radio Akademie byl formát rádia tak, jak si ho budou představovat ti, kteří na ni přijdou. Podle posledních výzkumů totiž vychází najevo, že rádio jako formát mladé posluchače a posluchačky skoro vůbec nezajímá, a pokud ano, pak jde o úzce profilovanou skupinu lidí, kteří si k poslechu rádia najdou cestu. Tohle bych chtěla v rámci Radio Akademie změnit, s jejími účastníky definovat rádio jako žánr, který má co nabídnout i v dnešní době. A to nejen hudební dramaturgii, ale hlavně obsah a smysluplné informace uchopené tak, aby rádio stálo za to poslouchat,“ vysvětluje Zuzana Rejchová.

Těšit se můžete na opravdu pestrý program. „Budeme se věnovat například tomu, jak správně vystavět rozhovor s hostem, jak pracovat v terénu, tedy jak nejlépe natočit reportáž, jak natočený materiál technicky zpracovat a samozřejmě taky to, jak moderovat. Na některé ze seminářů si budu zvát hosty, odborníky například na hudební dramaturgii, techniku, PR a podobně. Všechno ale záleží na těch, kdo přijdou a budou se chtít účastnit. Jejich představa o rádiu totiž může být dost odlišná. Já se budu snažit jejich koncept nijak nenarušovat, naopak co nejvíc přispět svými zkušenostmi k jeho naplnění,“ dodává nakonec moderátorka.

Na jednotlivé semináře Radio Akademie se můžete přihlašovat na stránkách http://www.studentska-akademie.cz/workshop/radio-akademie/292/, kde také najdete rozpis všech termínů.

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio