Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

Sci-Fi Safari – to nejlepší z české a slovenské módní scény

Mladí designéři potřebují dostávat mnohem víc příležitostí, než je tomu u nás zvykem. Své o tom ví Olo Křížová a její kreativní tým, kteří stojí za projektem Sci-Fi Safari – platformou podporující nastupující generaci módních tvůrců v Čechách a na Slovensku. Easy Magazine má jedinečnou příležitost sledovat projekt od začátku až do konce!

Deset let výročí

Sci-Fi Safari navazuje na koncept známý pod zkratkou SFS vzniklý v roce 2003. Za deset let své existence prošel projekt mnoha změnami. Z původního eventu určeného odborné veřejnosti se stala událost těšící se velké popularitě ze strany laiků a módních fanoušků. Letos slaví SFS deset let a s výročím přišel restart celého konceptu reagující na změnu tuzemské i zahraniční módní scény.

Podpora mladým designérům

Projekt je určen mladým designérům, autorským skupinám a značkám, které ještě nejsou na českém a slovenském trhu zavedeny. Odborná porota složená především z módních tvůrců jako jsou Jakub Polanka, Boris Hanečka nebo Hana Frišonsová vybrala na základě předložených konceptů nových autorských kolekcí pět finalistů. Možnost odprezentovat se dostali módní tvůrci Lenka Mlynarčíková tvořící pod značkou ESHA, Anna Marešková, Markéta Martišková, Adam Ptáček a Kristina Synek. Easy Vám jednotlivé designéry postupně představí!

Finále

Galavečer Sci-Fi Safari se uskuteční 1. září jako součást doprovodného programu Mercedes-Benz Prague Fashion Weekend. Autoři se představí v rámci konceptu komponované show za doprovodu projekcí a multimediálních vstupů, právě pod profesionálním vedením Olo Křížové a jejího kreativního týmu (Květnový rozhovor s Olo). Mladým designérům se tak skýtá jedinečná příležitost představit se odborníkům a médiím, získat cenné zkušenosti díky spolupraci s dalšími odborníky a profesionály z módního průmyslu a v neposlední řade mít možnost navázat kontakt s potenciálním zákazníkem. 

Dialog mezi odbornou a širokou veřejností

Garantem projektu je Czech Fashion Council, který si klade za cíl propojovat jednotlivé sféry módního průmyslu u nás a zároveň propagovat tuzemské módní designéry v zahraničí. CFC se snaží vyvolat dialog mezi odbornou a širokou veřejností, což přináší konceptu Sci-Fi Safari velký přesah. Nejde o jednorázovou módní přehlídku, ale o událost, která bude mít dopad na další vývoj mladých tvůrců a naše vnímání současné české a slovenské módní scény.

Easy bude u toho

Easy magazine takové projekty bezmezně podporuje, proto nemůžeme chybět ani na závěrečné show, ze které vám můžeme slíbit fotoreport. Ještě radši ovšem budeme, když vás 1. září na Sci-Fi Safari potkáme osobně! Výběr finalistů slibuje opravdu pestrou podívanou.

 

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio