Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

WeAre / burgers: Děláme burgery pro radost, ne pro peníze

WeAre / burgers jsou dva kluci, Jakub a Jonáš. Oba studují, jeden Otevřenenou informatiku na ČVUT a druhý Fotku v Ústí. Dělají burgery pro radost a mají velký úspěch. Pro své burgery používají jen ty nejkvalitnější suroviny a vše co můžou, si vyrábějí sami. Samozřejmostí jejich burgeru tedy je i po domácku pečená bulka a aby toho nebylo málo, objednávky přijímají přes iPadovou aplikaci, kterou si sami naprogramovali. Jejich burger si ale běžně nekoupíte, je k dostání jen na omezeném počtu akcí.

Kde se vzal nápad dělat burgery?

Jonáš: K dělání burgerů jsme se dostali 5 až 6 let zpátky. 

Jakub: Nejprve to nebylo jenom o burgerech. Celkově jsme rádi vařili na různých párty pro kamarády a dá se říct, že burgery měly největší úspěch.

Kdy jste se poprvé ukázali veřejně?

Jonáš: Poprvé to bylo na na akci, kterou pořádaly holky z acupofstyle.com. První 3 akce jsme dotovali ze svého a teď se snažíme o to, aby každá akce byla na nule a necpali jsme do toho vlastní peníze.

Jaký máte plány do budoucna? Chcete jednou rozjet vlastní restauraci?

Jonáš: Chtěli bychom foodtruck. To znamená mít auto a mít tam vlastní burgrárnu. V západních zemích je to oblíbený koncept. Člověk může jezdit kam chce a kdy chce. Vezmete auto a jedete do centra Prahy, kde si uděláte nějakou novou klientelu. Burgery nás baví a nemáme potřebu, aby nás to živilo. Tímhle jsme svobodní, nedokážu si představit, že platíme nájem v restauraci.

V čem jsou vaše burgery jiné?

Jakub: Snažíme se používat ty nejkvalitnější suroviny. Musím říct, že jsme je všechny vybírali hrozně dlouho. Další věcí je, že si snažíme dělat všechno sami. Pečeme i vlastní housky. Na Dyzajn Market jsme vyráběli 300 housek, což byl v domácích podmínkách docela masakr. Rovněž si zakládáme na tom, aby všechno bylo co nejčerstvější, to znamená, že vše připravujeme den před akcí. Jediný na čem ještě musíme zamakat je kečup a majolka, ty ještě nezvládáme v takhle velkém množství.

Jaký burger si u vás můžu dát?

Jonáš: Máme jeden klasický burger (Bacon Cheddar). Pak máme signature burger, který se jmenuje Maple Blue Cheese. Ten jsem si vymysleli sami. Vzali jsme 6 iterací a následně jsme hledali tu správnou chuť.

Jak dlouho už máte svůj stánek?

Jakub: Jeho premiéra byla na Dyzajn marketu.

Mimo burgerů máte ješt svou vlastní produkci, WeAre productions, řekněte nám něco o ní.

Jakub: Dáváme do ní hodně energie a vidíme, že nás bude jednou spíš živit než ty burgery.

Jonáš: Dělali jsme třeba klip singlu Bomby pro Bena Cristovao. Dále dva virály, jeden pro čokolády Figaro a další pro Marks & Spencer. 

Kdybyste mohli v Čechách změnit jednu věc, co by to bylo?

Jonáš: Hluboká otázka. Já bych chtěl mít za barákem oceán, teplo a vlny.

Jakub: Já chci taky oceán.

Fotogalerie: 
Video: 

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio